V uplynulú nedeľu 17.7. 2016 sa konali Majstrovstvá Slovenska v preteku jednotlivcov v kategóriách Masters v Kráľovej pri Senci. Pretekári kategórie Masters A Ladislav Šidlo, Tomáš Kojtal priebežne prvý pretekár v Slovenskom pohári a Rastislav Belák  bojovali na 9km rovinatom okruhu, ktorý museli absolvovať 10 krát.

Uvedený okruh najviac vyhovoval Šidlovi, pre ktorého bola aj postavená taktika oddielu. Už od štvrtého okruhu sa vytvorila vpredu osemčlenná skupina, v ktorej výdatne pomáhal Tomáš Kojtal svojmu oddielovému kolegovi. 

V poslednom okruhu asi 1,5 km pred cieľom sa odpútal jeden pretekár ale jeho snaha bola Martinčanmi zlikvidovaná. V cieľovej rovinke po pravotočivej zákrute sa dostal do čela Ladislav Šidlo a jeho zdrvujúci špurt  mu vyniesol titul Majstra Slovenska.   

"Som veľmi rád, že sa mi podarilo vybojovať titul, na tieto preteky som sa pripravoval od prvého sústredenia na Malorke, ďakujem oddielovým kolegom, že mi pomohli k víťazstvu - priznáva čerstvý majster Slovenska v kategórii Masters A."

Tomáš Kojtal obsadil šieste miesto a Rastislav Belák skončil na 9 mieste.  

Aj v kategórii Masters D sme mali malé nádeje v podaní Daniela Švolíka a Milana Šugára. Prvý menovaný mal smolu keď mu pretekár pred ním urobil "vlnu" a poslal nášho pretekára mimo cesty a musel opustil  prvú skupinu a skončil na 11. mieste. Milan Šugár preteky dokončil na 12 mieste.     

Kategória Muži B mala preteky zaradené ako 11. kolo Slovenského pohára.

Na štart nastúpil Ján Palúch a nováčik Patrik Zigo pre ktorého to boli druhé preteky v živote. Ján Palúch tretí pretekár v priebežnom poradí SP sa snažil vybojovať víťazstvo a v ôsmom okruhu z desiatich si nastúpil. Náskok pred balíkom sa pohyboval okolo 30 sekúnd čo nestačilo a 500 m pred cieľom bola jeho snaha zlikvidovaná. Nakoniec skončil na ôsmom mieste. Zigo bol dostihnutý balíkom o jeden okruh.

  


  20. 7. 2016      Rastislav Belák

Späť