Počas víkendu 9. - 10.7 . sa konali ako jediné etapové cyklistické preteky na Slovensku pre kategóriu Masters. Etapové centrá boli obec Horný Kalník a Jasenská dolina. Už tradične to domáci pretekári z R.C.T. Martin považujú za jeden z vrcholov sezóny.

V sobotu ráno o deviatej hodine odštartovali aj mladé nádeje z Horného Kalníka a z okolitých obcí na trať detskej súťaže.

Po skončení nastúpili spoločne na štart kategórie Masters C,D,E,F,Ženy. Okruh dlhý  12,2 km viedol z Horného Kalníka na vrchol kopca, smer Záborie, Dražkovce, Tomčany  okolo Národného cintorína opäť smer Horný Kalník.

Daniel Švolík absolvoval 4 okruhy na 48,8 km trať a obsadil v prvej etape 7. miesto. Milan Šugár pre pád v Prešove na štart nenastúpil.

Poobede o 13 hod. štartovala hlavná skupina taktiež so spoločným štartom kategórii Muži B, Masters A a B.

V mužoch B odštartoval Ján Palúch, Michal Mišík a Michal Podhradský, ktorí sa podriadili taktike oddielu a pomáhali svojim kolegom z kateg. Masters A vybojovať žltý dres. Táto úloha sa im podarila keď po 7 okruhoch dorazil ako prvý Ladislav Šidlo a do druhej etapy si obliekol žltý dres.

Na druhom mieste došpurtoval Tomáš Kojtal, poradie ďalších: Branislav Belák 5, Rastislav Belák 6, Bugan 7. Zrelica 10.všetci strata 4:56 min.

Poradie po 1.etape Masters B: Peter Cigánek 6. miesto strata 41:28 min.

Muži B po 1. etape: Palúch 9, Mišík 12, strata 9:50 min. Podhadský 16, strata 21:29 min.

V nedeľu bola len jedna úloha pre celý oddiel, udržať žltý dres doma.  Na okruhu dlhom 15,5 km Jasenská dolina, vrch kopca Nad Turčianskym Jasenom, zjazd do obce Belá-Dulice, smer Žabokreky odbočka Necpaly, Belá - Dulice a Jasenská dolina.

Masters A ho absolvovali 7 krát 105 km. Počas celého preteku oddiel strážil žltý dres. V poslednom okruhu nastúpil Tomáš Kojtal v stúpaní z obce Necpaly do Belej a svoj únik dotiahol do konca a vybojoval pre oddiel žltý dres.

Veľká pochvala patrí najmä Janovi Palúchovi, ktorý obetoval svoje dobre umiestnenie v kateg. Muži B a obetoval sa pre úspech v kategórii Masters A.

Kategóriu Muži B vyhral domáci pretekár momentálne oblieka dres Dukla Banská Bystrica Juraj Bellan.

Konečné poradie Muži B: Ján Palúch 9. miesto, Mišík a Podhradský preteky nedokončili. Michal Podhradský si vyskúšal dve kolá v úniku. 

Masters A: B. Belák 7. R.Belák 8., Ľ. Bugan 4. miesto Zrelica do druhej etape nenastúpil.

Masters E: Daniel Švolík konečné 7. miesto.


Fotografie nájdete 1. etapa:  https://www.zonerama.com/JitkaSidlova/Album/1792639

Fotografie 2. etapa: https://www.zonerama.com/JitkaSidlova/Album/1794562



  13. 7. 2016      Rastislav Belák

Späť