Východné Slovensko privítalo cyklistov na druhom a treťom kole Slovenského pohára Merida Roud Cup 2016.

V sobotu 7. mája sa pri Prešove uskutočnila časovka na 17 km na ktorej sa predstavili aj Martinčania Daniel Švolík, Milan Šugár obidvaja pretekári z kategórie E.

Daniel Švolík obsadil 9.miesto časom 31:35,0 minút a Milan Šugár 10. miesto s časom 32:31,2 minút.

V Mužoch B odštartovali po minútových intervaloch Ján Palúch a Michal Mišík. Kategóriu Masters A zastupovali Tomáš Kojtal a Rastislav Belák.

Časovka, mala profil dole kopcom a po obrátke zasa hore kopcom až do cieľa,  najlepší čas z našej výpravy dosiahol Tomáš Kojtal 25:08,8 čo mu vynieslo druhé miesto  so stratou na víťaza 53,9 sekúnd.  R. Belák časom 27:16 minút obsadil tretie miesto so stratou na víťazného Dušana Kozela Pro efekt Košice 3:01,1 minút.

Ján Palúch dobrým výkonom obsadil v kategórii Muži B štvrté miesto časom 25:16,4 minút, strata na víťaza 2:36,8 min. Michal Mišík pre chorobu išiel časovku tréningovým tempom.

V nedeľu do Sabinova docestoval Roman Zrelica štartujúci v kategórii Masters A na  preteky jednotlivcov s hromadným štartom s etapou dlhou 96 km. Organizátori spojili všetky kategórie spolu a tak si martinské družstvo mohlo pomáhať, čo využilo do bodky. Najprv z balíku sa pokúsil vzdialiť R.Belák ale jeho únik veľmi rýchlo skončil.

Následne sa pomaly vzdialil  R. Zrelica, ktorého únik pretekári podcenili a po krátkej dobe si vypracoval až 3 minútový náskok. Po čase sa k nemu pridal pretekár z kateg. U23  Adrián Babič klub Firefly.

Spoločnými silami dotiahli svoj únik až do cieľa. V cieľovom 16% stúpaní na chatu Buče  už nemal Roman dostatok síl a tak v absolútnom poradí skončil na druhom mieste a svoju kategóriu Masters A, vyhral.

Vynikajúci výsledok  potvrdil Tomáš Kojtal, ktorý obsadil v kateg. Masters A tretie miesto. 

Veľká pochvala patrí Janovi Palúchovi  6. miesto, Michalovi Mišíkovi 4. miesto v etape  a Tomášovi Kojtalovi, ktorí počas celých  pretekov kontrovali čelo "balíku". R. Belák preteky nedokončil.

Milan Šugár skončil v kategórii na ôsmom mieste. Daniel Švolík neštartoval.

Fotografie z pretekov si môžete pozrieť v sekcii fotogaléria 3. kolo SP 2016 Sabinov.



  9. 5. 2016      Rastislav Belák

Späť